Däckmontering

Vår verkstad, Sellmans Bil i Hudiksvall, har kunniga tekniker och avancerad utrustning för att säkerställa att dina däck monteras korrekt och uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Genom att lita på oss för däckmontering kan du vara trygg med att ditt fordon är redo för alla väder och körningsförhållanden.

Få ut det mesta av din bil

Däckmontering kan verka som en rutinmässig uppgift, men om den utförs på ett professionellt sätt kan den bidra till ekonomin och säkerheten för ditt fordon. Därför bör du alltid boka tid hos oss när du behöver byta däck.

På Sellmans Bil i Hudiksvall förstår vi att däckmontering spelar en avgörande roll. Att byta däck professionellt och noggrant kan inte bara förlänga livslängden på dina däck utan också öka bränsleeffektiviteten och förbättra körsäkerheten.

Däckmontering

Råd om däckval och placering

Skicklig och noggrann balansering och hjulinställning

Säsongsbetonad däckförvaring

Bra att veta

Varför välja oss för däckmontering, balansering och hjulinställning?

Välj oss för däckmontering och få ett exceptionellt värde. Vi kommer att bedöma dina däck ärligt och ge personlig rådgivning. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten, eftersom det är riskabelt att montera sämre däck som slits ut snabbt.

Vi följer bästa praxis när det gäller däckplacering. Det är avgörande att ha identiska däck på ditt fordon, eller åtminstone på varje axel. Vi kan föreslå att du placerar dina bästa däck på framaxeln där dragkraften och slitaget är mest betydelsefullt.

Våra skickliga däckbytare är experter på balansering och hjulinställning. Balansering innebär att man lägger till vikter för att säkerställa en jämn fördelning av vikten runt hjulet. Dåligt balanserade hjul orsakar vibrationer och skadar däcken. Vi kan rekommendera en hjulinställning om dina gamla däck har specifika slitagemönster eller om din styrning känns fel. Noggrann hjulinställning kan till och med förbättra bränsleekonomin.

Lita på våra utbildade proffs för däckmontering. Vi bryr oss om din säkerhet, nöjdhet och att få jobbet gjort på rätt sätt.

Tecken på att du behöver byta däck

För att avgöra om du behöver byta däck, kontrollera mönsterdjupet. Ett enkelt knep är att sätta in en mynt i rillerna och jämföra det med officiella riktlinjer. Det är en bra vana att kontrollera dina däck i början av varje säsong. Om du är osäker är det bäst att söka professionell rådgivning. Vi har rätt verktyg, som en korrekt däckmätare, för att noggrant bedöma mönsterdjupet.

Var uppmärksam på sprickor på däcksidoväggen. Även med moderna gummiblandningar kan däck försämras över tid. Detta är särskilt viktigt att notera om du köper ett fordon som har varit oanvänt under en tid.

Om du upptäcker några hål, sprickor, bula eller föremål som fastnat i gummit under din kontroll är det dags att söka råd från oss. På liknande sätt, om ett däck har varit platt under en längre tid, rekommenderas det att byta det. Tveka inte att besöka oss för att byta däck vid behov.

Fördelar med montering av vinterdäck

Många människor byter nu däck efter säsong av goda skäl. I vissa länder är det ett lagkrav att ha vinterdäck under vintermånaderna, särskilt i kontinentala Europa. Men det handlar inte bara om mönsterdjupet för snö och lerpigmentering. Olika gummiblandningar används för vinter- och sommardäck, vilket ger optimalt grepp vid specifika temperaturintervall. Genom att använda vinterdäck, oavsett snö, får du bättre hantering. På sommaren, genom att byta till däck med sommargummi och mönster säkerställer du en smidig och bränsleeffektiv körning.

Prata med oss om att montera vinterdäck, och vi kommer att rekommendera högkvalitativa alternativ med den officiella snöflingan på däcksidan. Vi erbjuder också bekväm däckförvaring för de däck du tar av från din bil. Håll dig säker och njut av fördelarna med säsongsbetonade däckbyten.

Är det dags för däckmontering?

Du kan boka tid för däckmontering hos oss idag på några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande service på tillverkarnivå baserat på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Vårt experttips

”Se till att utföra regelbundna kontroller av dina däck – detta inkluderar kontroller av lufttryck, mönsterdjup och skador.”