Billampskontroll

Vi förstår vikten av säkra och fungerande ljus på ditt fordon och strävar efter att erbjuda effektiv service för att lösa eventuella ljusrelaterade problem. Vid problem eller om du helt enkelt vill försäkra dig om att dina lampor är i ordning, kontakta Sellmans Bil i Hudiksvall för professionell och pålitlig service.

Få ut det mesta av din bil

Sellmans Bil i Hudiksvall står till tjänst när det gäller problem med ljusen på ditt fordon. Oavsett om det handlar om felaktiga lampor, behov av lampkontroller eller byte av lampor, finns vi här för att lösa alla dina ljusrelaterade behov.

Bilampskontroll

Håll dig säker på vägen

Undvik problem med kontrollbesiktning och försäkring

Vi tar hand om det knepiga lampbytet

Bra att veta

Varför är bilampskontroll och ljuservice viktigt?

Eftersom en bromssystem fungerar genom att använda en kloss för att greppa en metallskiva finns det flera komponenter som kan slitas ut över tiden. Som ett resultat kommer bromsreparation och byte av delar som bromsklossar, bromsskivor och bromsvätska att behövas med jämna mellanrum. Som en allmän riktlinje bör bromsvätskan bytas minst varannat år.

Många fordonsägare gör misstaget att vänta tills de upptäcker något tecken på försämring eller ineffektivitet. Vi rekommenderar därför att du regelbundet servar ditt fordon och genomför periodiska bromskontroller för att bedöma bromssystemets skick och kontrollera om det behövs byte av delar innan några problem uppstår.

Det är omöjligt att säga exakt hur ofta en reparation eller byte behövs, inte minst eftersom olika fordon används på olika sätt. Till exempel är stopp-start-körning i stadsmiljö vanligtvis mer krävande för dina bromsar än jämn körning, till exempel på motorvägar.

Utföra bilampskontroller och ljusinspektioner

Vi tenderar att ta ljus- och signalanläggningen på våra fordon för given. Men den omfattar ganska många olika delar, och varje bil har en något annorlunda konfiguration. Här är en checklista.

  • Huvudlampor och positionslampor
  • Dimljus fram och bak
  • Bromsljus
  • Blinkers / varningsljus fram och bak
  • Backljus
  • Ljus för registreringsskyltarna

Att se till att lamporna som uppfyller dessa funktioner fungerar är den mest uppenbara uppgiften. Men förutom en grundlig bilampskontroll behöver linsen på varje plats regelbundet kontrolleras efter sprickor, skador eller andra hinder för ljuset. Reflektorerna bör också kontrolleras efter fläckar, som kan uppstå om vatten tränger in i ljusarmaturen.

Kom också ihåg att kontrollbesiktningen inkluderar saker som blinkersens hastighet och strålkastarnas inställning. Dina ljus kan vara en fara om de är inställda för högt eller om de inte lyser upp hela vägen, så det är viktigt att periodiskt bedöma deras inställning.

Vi är mycket glada att genomföra en noggrann bedömning av ditt fordon ljus- och signalanläggning, oavsett om du har märkt något specifikt problem i dina egna kontroller. Vissa enkla problem som strålkastarjustering och lampbyte kan lösas omedelbart. Mer betydande problem dokumenteras, och vi kommer att be om ditt tillstånd att åtgärda dem.

Varför be oss om att byta bilampor?

Om du någonsin har försökt att byta en bilglödlampa själv vet du hur frustrerande det kan vara. För det första är det ganska svårt att avgöra exakt vilken typ av glödlampa du behöver. Det innebär att du måste bläddra igenom dokumentation och hantera förvirrande komponentlistor. Och när du väl har rätt glödlampa kan du lätt skada den innan du ens får den på plats – bara att vidröra en halogenlampa kan vara tillräckligt för att helt gå sönder den. Även att komma åt ljusmonteringen för att byta en lampa är en knepig process som kräver verktyg, tid och tålamod. Vem behöver allt det besväret när du helt enkelt kan be oss att göra bytet åt dig?

Och det finns en annan anledning att låta oss genomföra bilampbyten. Ibland kan det som verkar vara en trasig lampa visa sig vara något mer komplicerat. Till exempel kan problem med elektriska anslutningar ofta förväxlas med enkel glödlampasvikt. I sådana situationer är vi väl kvalificerade att informera dig om de troliga orsakerna och föreslå en lösning.

Är det dags att kontrollera dina lampor?

Du kan boka din bilampskontroll hos oss idag på några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en motsvarande service på tillverkarnivå baserat på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande om du har några frågor eller vill prata med oss först.

Vårt experttips

”Snickra omkring och dålig vägföre är särskilt viktigt under höst och vinter, för att hantera ogynnsamt väder och dåliga vägförhållanden. Det är viktigt att alltid säkerställa bästa möjliga synlighet, både när det gäller ljus och sikte, till exempel genom att använda nya vindrutetorkare med AeroTwin-teknik och glödlampor från Bosch med extra hög ljusstyrka. På så sätt kan du vara trygg med att snabbt upptäcka farliga situationer och agera snabbt vid behov.”